Copyright © 2022 Strategy World/Allthegoodies.com
FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) anslår at klimagassutslippene fra
landbruk, skogbruk og fiske er nær doblet i løpet av de siste femti årene. Nå utgjør disse
utslippene, som for en stor del er metan, over 24 % av totale klimagassutslipp, og de er
ventet å øke med ytterligere tretti prosent fram mot 2050, dersom det ikke treffes tiltak for
å få de ned. 44 prosent av disse utslippene kommer fra land i Asia, 25 prosent fra Nord- og
Sør-Amerika, 15 prosent fra Afrika og 12 prosent fra Europa. Siden 1990 har det skjedd en
skarp endring i denne fordelingen. Da sto Europa for 21 prosent og Asia for 38 prosent.
Effekten er utfordrende; klimaendringer som følge av utslippsvekst øker forekomsten av
avlingsskader og vannmangel.
Uten omlegging blir behovet
for mer mat klimatrussel nr. 1
TRENDANALYSE
Klimautslipp fra matproduksjon
•
Kraftig økning i klimautslipp fra matproduksjon
•
Reduserte klimautslipp fra matproduksjon
Vurder dette inn i egen virksomhet. Er dette relevant for din virksomhet eller deg som
aktør? Hva tror du vil skje og hva håper du vil skje? Hvis det ikke går den veien du
ønsker, har virksomheten evt strategiske tiltak som kan settes i verk for å tilpasse seg?
NATURRESSURSER